Schoenen 15 Euro 7 Luxe Voor Lunch En € Maar AanbiedingenAlle QtxsChorBd

Smering het proces of techniek toegepast om slijtage aan één of beide oppervlakken in de nabijheid, en beweegt ten opzichte van elkaar te beperken, door tussenkomst van een stof genaamd smeermiddel tussen de oppervlakken te dragen of te helpen dragen de belasting tussen de tegenover elkaar gelegen oppervlakken. De geplaatst smeermiddel film kan een solide, een vaste / vloeibare dispersie, een vloeistof, een vloeistof-vloeistof dispersie of, bij uitzondering, een gas.

In het meest voorkomende geval de uitgeoefende belasting door druk die in de vloeistof uitgevoerd vanwege de wrijvingskracht viskeuze weerstand tegen beweging van de smeervloeistof tussen de oppervlakken.

Smering kan ook het verschijnsel dat een dergelijke vermindering van slijtage optreedt zonder menselijke tussenkomst te beschrijven.

De wetenschap van wrijving, smering en slijtage heet tribologie.

Adequate smering maakt een soepele continue werking van de apparatuur, met slechts lichte slijtage, en zonder al te veel stress of aanvallen op lagers. Wanneer smering afbreekt, kunnen metalen of andere componenten destructief wrijven over elkaar, waardoor destructieve schade, warmte, en mislukking.

De regimes van de smering

Naarmate de belasting toeneemt op de contactoppervlakken drie verschillende situaties worden waargenomen met betrekking tot de wijze van smering, waarvan regimes smering worden genoemd: Tassen Stuks Plastic BedrukkenAl Vanaf Maxilia 500 nl yg6vbYf7

  • Vloeistoffilm smering is de smering regime dat door visceuze krachten de lading volledig ondersteund door het smeermiddel binnen de ruimte of spleet tussen de bewegende delen ten opzichte van elkaar object en vast-vast contact vermeden.
    • Hydrostatische smering is wanneer een uitwendige druk wordt uitgeoefend op het smeermiddel in het lager, om de vloeistof smeermiddelfilm andersluidende worden uitgeknepen handhaven.
    • Hydrodynamische smering waarbij de beweging van de contactoppervlakken, en het exacte ontwerp van het lager wordt gebruikt om smeermiddel rondpompen de koers naar de smeerfilm behouden. Dit ontwerp van invloed kan dragen wanneer gestart, gestopt of omgekeerd, als het smeermiddel film breekt.
  • Elastohydrodynamische smering: Meestal voor afwijkende oppervlakken of hogere belasting, de lichamen lijden elastische spanningen in het contact. Een dergelijke stam wordt een dragende gebied, dat een vrijwel evenwijdige spleet voor het fluïdum doorheen kan stromen verschaft. Liefst hydrodynamische smering, de beweging van het in contact brengen lichamen genereert een stroom opgewekte druk, dat optreedt als de overspanning in het contactvlak. Bij dergelijke hoge druk regimes, kan de viscositeit van het fluïdum aanzienlijk toenemen. Bij volle elastohydrodynamische smering volledig de gegenereerde smeerfilm scheidt de oppervlakken. Contact tussen verhoogde vaste kenmerken of oneffenheden kunnen optreden, waardoor een gemengde smering of grens regime smering.
Masculina Bolso Frontal Mochila Masculina Mochila Com b6gIvf7Yy
  • Grenssmering: De lichamen komen in nauwer contact op hun oneffenheden; de warmte ontwikkeld door de lokale druk veroorzaakt een aandoening die stick-slip heet en wat oneffenheden afbreken. Bij de verhoogde temperatuur en drukomstandigheden chemisch reactieve bestanddelen van het smeermiddel reageren met het contactoppervlak waarbij een zeer bestendige vasthoudende laag of film op het bewegende vaste oppervlakken kan ondersteunen de lading en grote slijtage of uitval vermeden. Grenssmering wordt mede verstaan ​​dat regime waarin de belasting van het oppervlak oneffenheden in plaats van het smeermiddel wordt uitgevoerd.

Naast het ondersteunen van de belasting het smeermiddel kan hebben voor andere functies zo goed presteren, bijvoorbeeld kan het contact gebieden afkoelen en verwijder slijtage producten. Bij de uitvoering van deze functies het smeermiddel wordt voortdurend vervangen van de contactpunten, hetzij door de relatieve beweging of door extern geïnduceerde krachten.

Smering is vereist voor de juiste werking van mechanische systemen zuigers, pompen, nokken, lagers, turbines, snijgereedschap etc. zonder smering wanneer de druk tussen de oppervlakken in de nabijheid zou genoeg warmte voor een snelle oppervlak schade die in een verruwde toestand kan letterlijk weld de oppervlakken op elkaar, waardoor beslag.

In sommige toepassingen, zoals zuigers, het folie tussen de zuiger en de cilinderwand verzegelt ook de verbrandingskamer, waardoor verbrandingsgassen ontsnappen naar het carter.

2019 TassenCollectie Doughnut® nl Dames Kledingkopen LRjA54
3
Kopen Pu Leer 2018 Vintage Ybyt Merk Goedkoop Toevallige Nieuwe ZuwlOPiTkX

Gerelateerde Artikelen

Kopen Pu Leer 2018 Vintage Ybyt Merk Goedkoop Toevallige Nieuwe ZuwlOPiTkX

Mickey's Diner

Commentaren - 0

Geen commentaar

Voeg een reactie

Kopen Pu Leer 2018 Vintage Ybyt Merk Goedkoop Toevallige Nieuwe ZuwlOPiTkX

Kopen Pu Leer 2018 Vintage Ybyt Merk Goedkoop Toevallige Nieuwe ZuwlOPiTkX

Kopen Pu Leer 2018 Vintage Ybyt Merk Goedkoop Toevallige Nieuwe ZuwlOPiTkX
O'polo Marc Tassen Linnen Tassen Linnen O l3JK1cFT

Voeg Artikel

Tekens over: 5000
Kopen Pu Leer 2018 Vintage Ybyt Merk Goedkoop Toevallige Nieuwe ZuwlOPiTkX

Inhoud

Laatste Reacties

Kopen Pu Leer 2018 Vintage Ybyt Merk Goedkoop Toevallige Nieuwe ZuwlOPiTkX
Gebruikers: 0 Gasten: 27 Totaal: 27
© 2019 Zidolider.com. Alle rechten voorbehouden.
Kopen Pu Leer 2018 Vintage Ybyt Merk Goedkoop Toevallige Nieuwe ZuwlOPiTkX

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen krijg je de beste ervaring op onze website

OK